Prednosti konopljinih proteinov

Marsikdo ve, da so konopljina semena eden od najboljših virov za naravne rastlinske beljakovine oziroma proteine. Če želite okrepiti svoje telo z vnašanjem beljakovin iz naravnih virov, so konopljini proteini zagotovo odlična izbira za vas.

Proteini konoplje so še toliko bolj dobrodošli za športnike, prav tako za tiste, ki sicer niso najbolj telesno dejavni. Ponujajo zelo širok spekter koristi. So izvrstna izbira za skoraj vsako osebo. V vaše življenje lahko prinesejo celo vrsto pozitivnih učinkov za zdravje. Med drugim na primer povečujejo stopnjo beljakovin v telesu.

Proteini konoplje za zdravje in delovanje srca

Konopljini proteini naj bi izboljševali tudi zdravje in delovanje srca. Ste vedeli, da imajo semena konoplje idealno ravnovesje omega 3 maščobnih kislin v primerjavi z omega 6 maščobnih kislin? Omenjena hranila spodbujajo zdravo delovanje srca in ožilja. Še bolj natančno: proteini konoplje v prahu vključujejo linolenske kisline, ki naj bi pomagale preprečevati številne bolezni srca in ožilja.

Proteini konoplje v prahu
Proteini konoplje v prahu izboljšajo delovanje srca

Priporoča se, da se konopljini proteini v prahu dodajajo k jutranjim napitkom, ker naj bi naravno nižali krvni tlak, prav tako zmanjšujejo LDL holesterol in skrbijo za izboljševanje preprostih maščob.

Ne spreglejte tudi: Vrste termalnih voda glede na temperaturo

Čiščenje debelega črevesje s pomočjo konopljinih proteinov

Konopljini proteini v prahu so znani tudi po tem, da so bogati s topnimi in netopnimi vlakni. Obe vrsti vlaken lahko naravno čistita debelo črevo, prav tako zmanjšujeta zaprtje ter manjšata toksine v telesu. Raziskave kažejo tudi na to, da naj bi ta vlakna dobro ščitila pred razvojem hujšim bolezni v črevesju.

Če proteine konoplje dodajate v svojo prehrano, lahko znižujete tudi tveganje za nastanek hemoroidov in driske.

Poglejte si video o zdravstvenih koristih uporabe proteina konoplje v prahu

Zmanjševanje potreb po sladkorju

Zelo visoka vsebnost hranil v proteinih konoplje naj bi bila odličen zaveznik v boju proti hrepenenju o nezdravih sladicah oziroma sladkarijah. Živila iz semen konoplje ponujajo zelo zdrav odmerek prehranskih vlaknin, ki pomagajo pri uravnavanju ravni glukoze v krvi.

Ko je nivo glukoze stabilen, se lahko izognete padcem ali nihanju svoje energije, posledično nimate občutka po pomanjkanju sladkih zadev, da bi zapolnili praznino.

Proteini konoplje krepijo imunski sistem

Konopljini proteini lahko dobro poskrbijo tudi za vaš imunski sistem. Vsebujejo kroglaste rastlinske beljakovine, ki so odgovorne za encimske funkcije v krvni plazmi.

Za eno od najbolj preprosto prebavljivih beljakovin velja edestin. Te beljakovine so izjemno podobne tistim v človeškem telesu. Konoplja pa vsebuje najvišje znane ravni te sestavine, tako da je to res odličen vir beljakovin, ki jih naše telo potrebuje.

V tej kategoriji: