Ohranite temperaturo pijače v termovki

Tehnologija vakuumske izolacije je z nami nekaj več kot 100 let. Izumil jo je Nemški znanstvenik po imenu Reinhold Burger. Dandanes pa se omenjena tehnologija uporablja pri izdelavi termovk različnih velikosti. Odlične so pri ohranjanju temperature pijače pri določeni temperature. Tako se lahko pozimi ogrejemo s toplim čajem, v poletnem času pa ohladimo z mrzlo in osvežilo vodo. Dandanes so na voljo v različnih velikostih, barvah in drugih značilnostih. Velika prednost pa je, da imajo zelo dolgo življenjsko dobo ter ne spremenijo okusa tekočine, ki se v njih nahaja.

Ohranimo primeren nivo hidracije telesa

Pravilno delovanje človeškega telesa je v veliki meri odvisno od količine vode, ki se v njem nahaja. Vodo potrebujemo za deljenje celic, izločanje potu, prebavo in mnoge druge kritične procese. Dejansko pa pogosto premalo uživamo vodo v primernih količinah. To je še posebej opazno, če se odpravljamo kam ven, kjer nimamo dostopa do vodovodnega sistema, trgovine ipd.

Termovke za športne dejavnosti
Hidracijo pri športnih aktivnostih boste ohranjali tudi s primerno temeperaturo pijače ki jo boste imeli v termovki

Ohranjanje primerne hidracije telesa je izredno pomembno iz vidika dobrega počutja. Če bomo uporabljali termovke, bomo lahko shranili osvežilno pijačo za trenutke, ko jo bomo najbolj potrebovali.

Termovke so lahke in ohranjajo pijačo svežo

Uporaba termovk olajša uživanje športov, kot so smučanje, pohodništvo, plezanje, kolesarjenje ipd. Vsi športniki lahko potrdijo, da jih prijetno ohlajena ali topla pijača v primernem trenutku poživi. Obenem pa se z uživanjem tekočine izognemo neprijetnim simptomom dehidracije, ki so lahko: mišični krči, glavoboli, vrtoglavica, suha koža, slab zadah.

Top 5 najboljših termovk

Močna dvojna stena v termovkah ohranja čaj, kavo ali drug napitek vroč tudi po več ur. Enako pa velja, če želimo v poletnih dneh imeti vedno s seboj hladno vodo, energijski napitek, sok ipd.

Dolga življenjska doba termovk

Moderne termovke so narejene iz nerjavečega jekla. To je tudi razlog, da so odporne na manjše udarce in imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Uporabljajo pa tudi posebne tehnologije, ki preprečujejo nastanek plesni, bakterij in drugih nezaželenih elementov v sami posodi za tekočino.

Nakup termovke pa je iz več pogledov tudi zelo ekološki. Če se izognemo uporabi plastenk, bomo naredili veliko za ohranjanje okolja. Termovko lahko uporabljamo brezskrbno za prenašanje raznovrstne pijače. Ko pa jo moramo očistiti, pa to storimo brez težav, saj se v njej ne nabirajo bakterije, obloge in druga nesnaga.

V tej kategoriji: