6 prednosti cestnega kolesa

Za cestno kolesarjenje lahko napišemo, da je še vedno najbolj priljubljen kolesarski rekreativni šport, vsaj sodeč po prodaji cestnih koles. Če se tudi vi sprašujete, zakaj kupiti cestno kolo, potem obvezno berite naprej. V nadaljevanju vam bomo namreč razkrili nekaj pomembnih dejstev o cestnem kolesarjenju ter o prednostih cestnih koles ali specialk.

Pred nakupom cestnega kolesa si morate zastaviti številna pomembna vprašanja. Pomembno je to, kje in koliko boste kolesarili, kakšne so vaše fizične omejitve (starost, teža, morebitne poškodbe), koliko denarja lahko za kolo odštejete in tako naprej.

Seveda je pri izbiri cestnega kolesa najbolj pomembno to, da izberete tako kolo, ki bo po meri vašega telesa. Ljudje smo namreč različnih dimenzij in oblik, različni pa so tudi okvirji cestnih koles. Pazite na to, da vam ustrezata ročici za zavore in da boste zlahka prestavljali iz ene prestave v drugo. Pomembna je še cena kolesa, saj so boljša kolesa dražja. Cena se giblje od 100 do 5000 evrov in več. Svetujemo vam, da se pred nakupom posvetujete s poznavalcem, obiščete več trgovin ali pobrskate po spletu. Le tako boste kupili ustrezno kolo.

Kakšne so prednosti cestnega kolesa?

Predstavljamo vam 6 prednosti, ki so značilne za cestna kolesa:

  • Cestno kolo nudi zelo udobno vožnjo po asfaltu.
  • Ponudba cestnih koles v trgovinah je izredno pestra, zato lahko vsak najde kolo za svoj okus, potrebe in želje. Izbirate lahko med različnimi modeli in blagovnimi znamkami.
  • Cestna kolesa nimajo vzmetenja, saj pozibavanje jemlje hitrost.
  • Zračnici na cestnem kolesu sta zelo tanki, zato zaradi manjšega trenja dosegamo večje hitrosti.
  • Cestno kolo je zelo lahko, zato omogoča enostavno poganjanje.
  • To vrsto koles lahko uporabljate na takšnih in drugačnih tekmah.

Cestna kolesa so posebna kolesa, ki so namenjena vožnji po asfaltu in drugih gladkih površinah. Zaradi specifičnih lastnosti, ki smo jih zgoraj že omenili, je takšno kolo v primerjavi z gorskim kolesom veliko lažje poganjati. Za cestno kolo je značilno še to, da je sedež nekoliko nižje kot pri gorskem kolesu, pohvali pa se lahko tudi s krmilom v obliki rogov.

Kaj vse vam omogoča nakup cestnega kolesa?

Z njim boste nadgradili svoje kolesarsko znanje, saj boste hitreje prekolesarili daljše razdalje. Kolo vam bo pomagalo pri hujšanju, kar je posebej pomembno za vse tiste, ki si želijo izgubiti kakšen odvečen kilogram. Med kolesarjenjem se boste učinkovito uprli stresu, pa tudi vaši sklepi ne bodo prav nič trpeli. Nenazadnje pa boste s pomočjo cestnega kolesa prikolesarili v do sedaj neznane kraje, kjer še niste bili, in tako spoznali več koščkov čudovite Slovenije.

V tej kategoriji: