Odličen pripomoček za vadbo v fitnesu in doma

Vadba v fitnesu je odličen način za preživljanje prostega časa, saj tako ojačamo telo in duha. Na voljo imamo veliko število naprav, ki so namenjene izboljšanju vzdržljivosti različnih delov telesa. Velikokrat pa so vaje v fitnesu z odpornimi trakovi spregledane. V resnici pa je to najboljši način, da izboljšamo vzdržljivost rok in nog, brez da bi morali teči dolge razdalje ali dvigovati uteži. Poleg tega pa lahko odporne trakove uporabljajo vsi začetniki, kot tudi izkušeni športniki.

Kaj točno so odporni trakovi?

Čeprav obstaja mnogo različnih odpornih trakov, jih lahko podamo vse v isto kategorijo. Morda se različne vrste malo razlikujejo po načinu uporabe, vendar so si vsi dokaj podobni.

Vaje v fitnesu z odpornimi trakovi

Vaj v fitnesu s trakovi se lahko dandanes udeležimo skoraj v vsakem fitnes centru. Sami trakovi so večinoma ploske ali cevaste oblike. Prvi pa so jih uporabljali za rehabilitacijo pacienti, ki so prestali hude poškodbe telesa, in so hoteli čim prej začeti z rehabilitacijo.

Zadnja leta pa trakove uporabljajo športniki, kot nadomestilo ali dodatek dvigovanju težkih uteži. Velika prednost je ta, da so izredno lahki za prenašati. S tem pa se skoraj izniči možnost poškodb pri telovadbi. Ker imajo prednastavljeno moč odpora, si lahko izberemo točno tako vrsto, ki nam najbolj ugaja.

Večja stimulacija mišic

Poleg nizke možnosti za poškodbe med izvajanjem vaj v fitnesu imajo trakovi z odporom še eno veliko prednost. To pa je večja stimulacija mišic preko različnega odpora, ki deluje na telo med različnimi vajami.

Vaje za krepitev ramen s trakom

Tako je, na primer, med dvigovanjem uteži obremenjen samo en del rok. Pri uporabi trakov pa najmočnejše mišice prenašajo največjo obremenitev, slabše razvite mišice pa manjšo obremenitev. Tako se zagotovi boljša stimulacija rok, nog, zgornjega in spodnjega dela telesa, kot tudi vrata.

Boljša drža in kondicija telesa

Odpor samega traka poskrbi, da bomo telo spravili v vrhunsko kondicijo na zelo učinkovit način. Veliko raziskav pa je pokazalo, da vaje v fitnesu s odpornimi trakovi povečajo nevromuskolarno zmogljivost in moč več kot, če bi uporabljali druge naprave. To je tudi razlog, da jih atleti uporabljajo za vaje gibčnosti, mobilnosti in izboljšanje hitrosti.

Preberite si še naslednji članek: Kvalitetne teniske omogočajo boljšo hojo

Tek postaja vedno bolj priljubljena športno-rekreativna aktivnost, za katero poleg kondicije potrebujete le ustrezno športno opremo, pri kateri so teniske najpomembnejši dejavnik. 

Ker trakovi ojačajo vse večje in manjše mišice v našem telesu, so odličen način, da si izboljšamo držo telesa. S pridobivanjem bolj vzdržljivih mišic in večje mišične mase, pa lahko hitro telo spravimo v bolj pravilno držo med hojo in sedenjem.

Na spletni strani www.perfekterkoerper.com lahko zasledimo najbolj učinkovite vaje s trakovi, ki so učinkovita metoda za preoblikovanje telesa za vsak nivo telesne pripravljenosti na obremenitve. Poleg tega pa imamo na voljo za nakup različna prehranska dopolnila, ki nam bodo zagotavljala več energije pri vseh športnih aktivnostih.

V tej kategoriji: