Jahanje za otroke je odlična priložnost za spoznavanje živali in konjeniškega športa

Nekateri otroci imajo zelo radi konje, nekateri jih obožujejo, so pa tudi otroci, ki se jih bojijo. Pametno je, da otroku, ki si želi jahanja to tudi ustrežemo. Stik z konjem je lahko zelo pozitivna na področju razvoja. Primerno je najbolj za otroke nad 4. letom starosti, ker imajo takrat že bolj razvite lastnosti glede ravnotežja. Jahanje pomaga da otroci otrdijo svoje ravnotežje in mišice, ter večjo gibljivost sklepov. Na konju otrok lahko pridobi tudi veliko samozavesti in odgovornosti, ker je sam tisti, ki bo konj na njegov znak naredil kakšen premik. Danes skoraj vsako konjeništvo dovoli otrokom stik z konjem.konjeništvo

 

Konjeništvo prireja razne predstave in tekmovanja

Skoraj vsako konjeništvo vsake toliko časa pripravi in organizira razne razstave konjev in kakšna športna tekmovanja v preskakovanju ovir ali kaj podobnega. Vse to omogoča otrokom, da spoznavajo konje, kakšne vrste so, kaj vse je potrebno vedeti o njih. Otroci velikokrat doma rečejo, da bi imeli konja, ampak njihova predstava o njem je le, da ga božajo in jahajo, kaj vse pa je v resnici potrebno pa ne vedo. Predstave so primerne k temu da lahko otroci vidijo, kaj vse je potrebno, da lahko imamo konja doma. Njegova nega je zelo zahtevna in pomembna, seveda pa tudi konj zahteva kar precej denarja, da je vse tako kot mora biti za zdravje konja. Otroci, ki so vključeni v jahalne tečaje in imajo dovolj izkušenj pa se lahko na jahalnih tekmovanjih odlično izkažejo za napredovanje v naprej, ki ga ponuja konjeništvo.

 

Jahalna šola za otroke, ki jo ponuja konjeništvo

Izbira jahalne šole (http://www.kk-gibanje.si/za-otroke.html) je zelo pomembna za učenje in znanja, ki ga pridobimo glede konjev in ravnanja z njimi. Pomembno je, da najdete konjeništvo z dobro šolo z dobrim inštruktorjem, ki ima dosti znanja in izkušenj na področju jahanja. Otroci se morajo glede konja najprej naučiti nekaj osnov, predno sedejo nanj. Nekateri otroci kaj kmalu obupajo, ker je njihova predstava takšna, da pridejo in se takoj usedejo na konja, ampak temu ni tako. Otrok more konja najprej spoznat, navezati stik, ter se naučiti vse potrebne stvari, ki mu bodo še precej koristile na tečaju. Pravilno izobraževanje in usposabljanje lahko otroka pripelje do odličnega jahača z izkušnjami in veliko dobre volje v življenju, kajti delo z konji je nekaj zelo pozitivnega. Stik otroka in konja je nekaj posebnega in konji čutijo vso njegovo energijo, plašnost ali živahnost, ki jo imajo otroci. Vsekakor je konjeništvo šport, ki ga vaš otrok mora preizkusiti!

 

V tej kategoriji: