Kolesarska trgovina z veliko izbiro za vse športne navdušence!

Izbira kolesa ni vedno lahka, saj je treba pri tem misliti na nešteto stvari. Treba je premisliti, ali izbrati kolo, ki je oblikovano posebej za določeno obliko terena, a zato manj primerno za vožnjo po drugih terenih, ali pa se odločiti za kombinirano kolo, s katerim se lahko vozite po različnih terenih.kolo
Za vsako izbiro kolesa pa je kolesarska trgovina s čim večjo izbiro koles pravi naslov, saj boste tam našli vse, kar potrebujete, znali pa vam bodo tudi svetovati pri izbiri.
Nikakor ni dovolj, da vam je kolo, ki bi ga radi imeli, le všeč na pogled, se vam zdi, da se na njem v redu počutite, ko se usedete nanj, ali pa se vam zdi njegova cena zelo nizka, zato bi ga radi kupili. Pri izbiri kolesa je pomembno ogromno drugih lastnosti, med katerimi je seveda tudi njegov videz, a je ta veliko manj pomemben kot dobro počutje na samem kolesu. Tega, ali se bomo na kolesu dobro počutili tudi po dolgotrajni vožnji, pa ne moremo vedeti, če se na kolo zgolj usedemo. Vsaka kolesarska trgovina bi morala imeti zaposlene izkušene prodajalce, ki vam bodo znali izbrati ustrezno kolo za vas tudi, če se na kolo sploh ne boste usedli.
Pravilno izbrano kolo je namreč takšno, ki ima okvir primerne velikosti za našo višino, saj je za dobro počutje na kolesu vsekakor zelo pomembno, da sta sedež in krmilo na pravi višini, pomembna pa je tudi oddaljenost sedeža od krmila ter od pedal. Če so te razdalje prave, se bomo na kolesu tudi po daljši vožnji počutili odlično, pravilna velikost kolesa pa je pomembna tudi zaradi zdravja – premajhen ali prevelik ovir kolesa slabo vpliva na držo kolesarja med vožnjo, kar se izraža z bolečinami v hrbtenici, ramenskem obroču in drugje. Zato pravilna izbira kolesa ni pomembna le zaradi dobrega počutja, temveč tudi zaradi skrbi za naše zdravje.

https://www.youtube.com/watch?v=knvkXyBURWI

V tej kategoriji: