Športna kamera za vse družinske športne podvige

Z ženo sva vedno rada hodila v hribe, na najino srečo pa sta se nad hribolazenjem navdušila tudi oba otroka. Tako sin kot hči v hribih zelo uživata, poleg tega pa oba tudi trenirata športno plezanje, zato imamo običajno nekoliko drugačne počitnice od povprečnih družin: medtem ko gredo poleti vsi na morje, mi rinemo v skale oziroma v gore.športna-kamera
Da bi lahko naše dopustniške (in druge= podvige primerno zabeležili, je bila potrebna primerna športna kamera, saj smo pri običajni hitro ugotovili, da ni ravno najbolj primerna za naše pustolovščine. Kar nekaj časa smo razmišljali in se posvetovali o različnih proizvajalcih in možnostih, ter se nazadnje odločili, da bo za nas gotovo primerna športna kamera WayteQ. Ne le, da je bila cenovno ugodna, temveč dejansko omogoča uporabo kjer koli in kadar koli saj je vodotesna in ima veliko dodatkov, ki omogočajo pritrjevanje. Ker je kamera širokokotna, ni nikoli strahu, da slika ne bi zaobjela vse lepote gorovij, ki nas obdajajo, in z njo smo pred mesecem naredili nekaj čudovitih posnetkov francoskih Alp, hči in sin pa sta si jo med plezanjem kar nekajkrat namestila tako na zapestje kot na plezalno čelado, in tako naredila njuno plezanje tudi za gledalce posnetkov še bolj dinamično in atraktivno. Športna kamera WayteQ nam je pomagala ustvariti prav zanimiv filmček o tem, kako je potekala naša desetdnevna odprava v Chamonix, kjer smo se naužili lepote sveta in kjer se nam je skoraj zvrtelo od višine.
Kljub temu, da naj bi bila naša športna kamera v osnovi namenjena potepanjem po hribih, športnemu plezanju in alpinizmu, pa smo hitro ugotovili, da je precej uporabna tudi za druge namene. Žena je posnela precej zanimivo dogajanje na plezalni tekmi, ki ga je nato tudi mojstrsko zmontirala in opremila z glasbo, tako da sedaj tudi tega delimo na strani z video posnetki, in ima kar nekaj ogledov vsak dan.


Sicer pa kaže, da se morda ne bomo mogli več dolgo zadovoljiti z zgolj eno kamero. Sin gre pri šestnajstih letih že kar pogosto sam v plezališča oziroma se tam pridruži prijateljem, s katerimi skupaj balvanirajo, in prišli so na idejo, da bi naredili predstavitvene filmčke za različna slovenska balvanska plezališča, saj bi ti prišli plezalcem še kako prav. Izposodili so si našo kamero, in v njej je vedno znova toliko materialov, da je posnetke včasih že težko urediti, predvsem pa kamera zelo manjka nama z ženo, kadar natakneva dereze in se podava v hribe. Če bo kdo od sorodnikov letos spraševal, kaj kupiti sinu za rojstni dan, je torej odgovor več kot na dlani – športno kamero, da bom svojo končno dobil nazaj in jo bom lahko uporabljal za beleženje svojih podvigov.

V tej kategoriji: