Dejavnosti po šoli:karate za otroke

Večina staršev želi, da se otroci v prostem času dovolj gibajo, zato jih vpišejo na najrazličnejše gibalne krožke in športne treninge, eden od teh pa je tudi karate za otroke. Otroci ga obožujejo, starši pa z veseljem povedo, da je karate za otroke več kot šport.karate-za-otrokeKaj uči karate za otroke?
Predšolski otroci in šolarji, ki se odločijo obiskovati karate za otroke, so najprej seveda navdušeni nad tem, da bodo imeli svoj kimono in se učili borilne veščine, s katero bodo močni in nepremagljivi.
Vendar pa karate za otroke še zdaleč ni zgolj učenje bojevanja. Tehnika borbe je le eden od sestavnih delov vadbe, nikakor pa ne glavni, saj karate za otroke nima namena vzgajati pretepačev. Tudi karate za otroke poudarja, da je karate tako kot vsaka druga borilna veščina skupek vaj in spretnosti za telo, prav tako pa se osredotoča tudi na spiritualnost. Na Vzhodu so namreč že davno tega vedeli, da močan človek ni tisti, ki ga odlikuje zgolj fizična moč, temveč tisti, ki je tudi močan v duhu. Prav zato karate za otroke velik poudarek namenja disciplini in primernemu obnašanju, uči bistvo miselnosti pri karateju, šele nato pa bojevanja.
Hitro se izkaže, da je to otrokom všeč, in marsikateri se skozi karate nauči potrpežljivosti in mirnosti. Nenazadnje pa tudi pri fizičnem urjenju ne gre zgolj za udarce in obrambo med njimi, temveč tudi za splošno vzdržljivost ter gibljivost in kate, ki so enako pomembne kot tehnika bojevanja.

Bi tudi vaš otrok hodil na karate za otroke?

Vsekakor velja upoštevati njegovo željo, kljub temu, da je morda še majhen. Ko bo nekajkrat obiskal trening, bo hitro ugotovil, kaj mu je všeč in kaj ne, gotovo pa vas bo presenetil, ko vam bo razlagal, kaj vse na treningih počnejo, kaj vse jim inštruktorji pripovedujejo in kako jih vzgajajo v mirnem duhu. In čemu bo karate za otroke toliko všeč, da bo pri treningih vztrajal, se nikoli ne ve – morda pa nekoč dobite tudi olimpijca, kajti karate se je uvrstil na seznam olimpijskih športov.

V tej kategoriji: